فرایند تولید گندله

تولید گندله از سه مرحله آماده‌سازی، تشکیل گندله خام و پخت تشکیل شده است، عمدتا روش‌های لورگی و آلیس چارلمرز برای تولید گندله به کار می‌رود که مراحل ابتدایی آن‌ها تفاوتی با یکدیگر ندارد و تفاوت این دو روش در مرحله سوم یعنی کوره‌ها و نحوه پخت آن‌ها است. در روش لورگی که عمدتا واحدهای گندله‌سازی کشور نیز از آن استفاده می‌کنند، برای سخت کردن گندله، در کوره آن‌ها را روی هم قرار داده و با عبور هوا از درون آن، دمش، مکش، پیش گرمایش و پخت را انجام می‌دهند و در نهایت مرحله خنک شدن انجام می‌شود. یکی از برتری‌های روش لورگی نسبت به آلیس چارلمرز این است که از هر دو نوع سنگ هماتیت، مگنتیت و مخلوط این دو می‌توان در آن استفاده کرد اما در روش آلیس چارلمرز تنها از مگنتیت و مخلوط مگنتیت و هماتیت می‌توان بهره برد.

عوامل موثر بر کیفیت گندله

یکی از عوامل مهم در کیفیت گندله مربوط به سنگ آهن است، گندله تولید شده از سنگ آهن مگنتیت با عیار بالا هم کیفیت بهتر دارد و هم میزان آن بیشتر خواهد بود. به طور کلی ساختار بلوری مواد، نوع افزدونی و اندازه ذرات از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت و استحکام گندله هستند. تخلخل، احیاپذیری، استحکام، مقاومت در برابر سایش و خوردگی، تورم و ترکیب شیمیایی را در گندله آزمایش می‌کنند، این فاکتورها از عوامل مهم در کیفیت گندله به حساب می‌آید.

منبع : آهن رویال